Skip to main content

Welkom op Atheneum Malle

Atheneum Malle is een middelbare school, midden in het groen gelegen, halfweg tussen Turnhout en Antwerpen. Wij bieden een hele waaier aan studierichtingen van arbeidsmarkt- tot doorstroomfinaliteit. Daarbij besteden we veel aandacht aan nieuwe manieren van leren die motivatie en zelfstandigheid bevorderen. Woon je in Malle, Beerse, Lille, Zandhoven, Zoersel, Schilde, Brecht, Rijkevorsel, ... en ben je op zoek naar een secundaire school waar het er écht anders aan toe gaat? Dan ben je hier aan het goede adres.

Zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is de school open tot en met 5 juli en vanaf 21 augustus op alle weekdagen van 9:00 tot 16:00 u. Op woensdag 3 juli sluiten we wel om 12:00 u. We blijven bereikbaar via (03)312 39 11 of info@gomalle.net.

Aanmelden kan altijd via onderstaande knop.

Fijne vakantie!

Atheneum Malle openingsuren zomervakantie

Kortfilm Nora

Twee getalenteerde laatstejaars van onze school maakten een indrukwekkende kortfilm als onderdeel van hun verdiepingsproject voor Nederlands. Onder begeleiding van hun leerkracht An Verhulst, hebben Laime De Paep en Finn Van Daele-Eulaers de kortfilm "Nora" geschreven, geproduceerd en geregisseerd.

De film vertelt het verhaal van Arne, een tiener die in een alternatieve realiteit Nora ontmoet en probeert een balans te vinden tussen zijn leven in beide werelden. Het project kreeg brede steun van medeleerlingen, waaronder Aldin Helic als cameraman en Ben Geivaerts en Lisa De Corte die de originele soundtrack componeerden.

Bekijk hier deze prachtige kortfilm!

Atheneum Malle sterke leerlingen

Sterk in uitdaging

Atheneum Malle zorgt er voor dat sterkere leerlingen de juiste uitdaging krijgen die zij nodig hebben om zich maximaal te ontplooien. Dat doen we onder meer door differentiatie naar boven, klasexterne werking of versnellen.

Differentiatie naar boven betekent dat sommige leerstof geschrapt wordt en er andere uitdagende oefeningen aangeboden worden. Zo kreeg Laime een verrijkingsproject aangeboden nadat ze alle doelstellingen voor Nederlands had bereikt.

Bij een klasexterne werking werk je tijdens de schooltijd zelfstandig aan een eigen leertraject. Op die manier leerde Kiana van Organisatie & Logistiek Duits, hoewel dit vak normaal niet in haar studierichting gegeven wordt. Extra uitdaging is in Atheneum Malle zeker niet enkel voorbehouden voor leerlingen in de doorstroomrichtingen!

Meer- en hoogbegaafde leerlingen bieden we na overleg met de klassenraad aanpassingen in het lesprogramma aan om sneller te groeien. Versnellen voor een of meerdere vakken of zelfs een jaarversnelling behoren tot de mogelijkheden. Sam voltooide met succes zijn volledige derde graad Latijn-wiskunde in één schooljaar tijd.

Hoe dan ook dagen we je uit om jouw talenten, capaciteiten en creativiteit optimaal aan te spreken en verder te ontwikkelen.

De afgelopen schooljaren vernieuwden we onze eerste en tweede graad. Daarin staan persoonlijke begeleiding, zelfstandig leren en werken op eigen niveau en tempo centraal. We bieden een brede basisvorming aan met ruimte voor ieders talent en interesse. In het tweede jaar kies je uit een ruim aanbod aan basisopties, waaronder ook sport. In het derde jaar kies je een studierichting op jouw maat. 

Die vernieuwende aanpak trekken we vanaf 1 september 2024 door naar het zesde jaar in een breed aanbod van studierichtingen. Welke keuze je ook maakt: in Atheneum Malle neem je je eigen leerproces in handen om te groeien naar zelfstandigheid.

Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.

We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.

Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.

Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Atheneum Malle leerlingen heten je welkom