Skip to main content

2de graad - finaliteit arbeidsmarkt

Zorg & welzijn

Praktijk voorop

In deze opleiding ligt de nadruk op het praktisch organiseren van een huishouden of verzorging van mensen. De theorie die je krijgt staat in functie van de praktijk.

Gezonde voeding

Je hebt een passie voor verzorging en voor voeding. Je bent sociaal en houdt ervan om andere mensen te helpen. Je hebt aandacht voor een aangename en verzorgde leef- en woonomgeving.

Opvoeden

Je vindt het fascinerend hoe kinderen opgroeien. In praktische oefeningen en observaties leer je stap voor stap het proces van opvoeden kennen.

In deze praktische opleiding leer je omgaan met jezelf en met anderen - in je gezin, je buurt, je klas. Je leert je eigen lichaam kennen en je ervaart het belang van het zorg geven en zorg ontvangen om je goed te voelen. Je oefent EHBO, mondhygiëne, gelaatsverzorging, haarverzorging, enz.

Daarnaast word je vaardig in het kiezen en behandelen van voedsel. Op het einde van de 2de graad kan je voor een eenvoudige, gezonde, smaakvolle en betaalbare maaltijd bereiden. Voedingsstoffen en voedingsmiddelen worden geanalyseerd in functie van de praktijkoefeningen en om een inzicht te krijgen in gezondheid en gezonde voeding.

Tenslotte leer je zorgtechnieken voor woning, leefomgeving en textiel stapsgewijs organiseren, uitvoeren en verantwoorden. Je leert creatief omgaan met eigentijdse materialen en decoratieve voorwerpen. Daarbij heb je ook oog voor veiligheid in de woning, onderhoudsproducten, hulpmiddelen zoals de wasmachine, verlichting en verwarming, enz.

3ZW maakt bedden op

Voor alles is een eerste keer. Zo leerden onze leerlingen van 3 ZW afgelopen week voor het eerst hoe lakens te verversen volgens de regels van de kunst.

25 januari 2025

Atheneum Malle 3ZW maakt bedden op
Atheneum Malle 3ZW maakt bedden op
Atheneum Malle 3ZW maakt bedden op
Atheneum Malle 3ZW maakt bedden op

Vandaag kreeg basisschool De Kiekeboes hoog bezoek van de sint. Die had natuurlijk zijn pieten bij, en die leken ook dit jaar verdacht veel op onze leerlingen van 4 ZW...

6 december 2023

Beweegparcours in Dol-Fijn

De leerlingen van 4 ZW trakteerden de peuters van kinderdagverblijf Dol-Fijn op een plezierig beweegparcours. Het barst er nu al van het danstalent!

21 november 2022

Atheneum Malle Beweegparcours in Dol-Fijn
Atheneum Malle Beweegparcours in Dol-Fijn
Atheneum Malle Beweegparcours in Dol-Fijn
Atheneum Malle Beweegparcours in Dol-Fijn
Atheneum Malle Beweegparcours in Dol-Fijn

Vak

3de jaar

4de jaar

Levensbeschouwelijke vakken

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

STEM

3

3

Taal en samenleving

5

5

Engels

2

2

Mentor

1

1

Gezondheid, zorg & welzijn

3

3

Indirecte zorg

4

4

Voeding

4

4

(Ped)agogisch handelen

6

6

Atheneum Malle 2de graad Zorg & welzijn

Basiszorg & Ondersteuning

Zorg & Welzijn bereidt je voor op de studierichting Basiszorg & Ondersteuning in de 3de graad. 

 

Meer info over deze studierichting