Skip to main content

Een dagje Didasco-Freinet

Meestal heb je les op de Didasco-vestiging, Begonialaan 1. Daar heb je volop ruimte om te leren, te ontdekken, te werken en te spelen. In de ‘gewone’ vakken krijg je kort uitleg van je leerkracht, daarna ga je zelf aan de slag. Oefeningen, creatieve opdrachten en ICT-toepassingen doe je individueel op je eigen tempo of in kleine groepjes. De leerkracht of andere leerlingen helpen je waar nodig. Help jij ook je medeleerlingen?

Tijdens de pauze speel je, bij goed weer, buiten in de grote tuin. Binnen is er ook een grote ontspanningsruimte. ’s Middags eet je je meegebrachte boterhammen op, misschien wel buiten in het zonnetje.

Sommige dagen heb je les in de hoofdvestiging, aan de Herentalsebaan. Vakken zoals lichamelijke opvoeding, muzikale opvoeding, levensbeschouwelijke vakken, … staan daar op het lesrooster.

Didasco-Freinet vestiging Begonialaan Malle

"Onze projectcoaches weten ons altijd te verrassen. Wat voor de hand lijkt te liggen, blijkt achteraf toch best uitdagend. Maar dat maakt projecten net spannender."

Didasco-Freinet Malle projectcoaches

"Onze deelname aan de Robocup Junior-wedstrijd is een jaarlijks hoogtepunt. Dat we het gewoon zijn om dagelijks als een team samen te werken, speelt natuurlijk flink in ons voordeel."

Didasco-Freinet Malle Robocup Junior wedstrijd
Didasco-Freinet Malle ontspannen in de tuin

"Bij goed weer, is onze grote tuin onze speeltuin. Je kan er heerlijk ravotten tijdens de pauzes. Leren in de klas lukt daarna veel beter."

Didasco-Freinet Malle project Bake-off

"Wat doe jij het liefst? Wetenschappelijke kennis over voeding opdoen of zelf eten bereiden? De twee combineren: dat is nog het allerleukst!"