Skip to main content

2de graad - finaliteit doorstroom

Natuurwetenschappen

Experimenteer

Tijdens de wetenschapslessen is er veel ruimte voor wetenschappelijke experimenten. Wat je zelf ontdekt, onthou je beter.

Vragen staat vrij

Wetenschap prikkelt je nieuwsgierigheid. In de wetenschap zijn er altijd nieuwe vragen om je honger naar kennis te stillen.

Wiskunde

Wiskunde schrikt je niet af. Je vindt het fijn om te ontdekken dat zoveel dingen in onze samenleving verbonden zijn met wiskunde.

Wetenschappers proberen op alle "waarom"-, "hoe"- en "wat als"-vragen een oplossing te vinden. Waarom vallen de maan en de sterren niet op de aarde? Hoe maken we vuurwerk? Wat gebeurt er als ik alleen nog maar fastfood eet? In onze school leggen we zeer sterk de nadruk op de wetenschappelijke methode voor het oplossen van vraagstukken. Via het experimenteel uitvoeren van mogelijke oplossingsmethoden trachten we te komen tot het formuleren van een duidelijk antwoord.

In de 2de graad ontdek je de verschillende disciplines van de wetenschappen (biologie, fysica, chemie en aardrijkskunde) en leg je een sterke theoretische basis. In de labo's ligt de focus voornamelijk op het veilig leren werken met alle materialen en stoffen.

In deze studierichting krijgen ook wiskunde, onderzoek en ontwerp een belangrijke plaats.

Chemie in actie

Onze derdejaars passen scheidingstechnieken toe om kopersulfaat te zuiveren uit een oliemengsel en de vierdejaars onderzoeken de zuurtegraad van verschillende huishoudproducten, terwijl de vijfdejaars onbekende stoffen identificeren door ze te verbranden en vlamkleuren te onderzoeken.

12 januari 2024

Vak

3de jaar

4de jaar

Levensbeschouwelijke vakken

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Frans

3

3

Engels

3

3

Geschiedenis

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Wiskunde

5

5

Toegepaste informatica

1

Artistieke expressie

1

Mentor

1

1

Biologie

2

2

Chemie

2

2

Fysica

2

2

STEM lab

2

1

Algoritmen & Programmeren

1

Atheneum Malle 2de graad Natuurwetenschappen

WISKUNDE

In deze studierichting krijg je steeds een pakket van 5 lesuren wiskunde om je optimaal voor te bereiden op een sterke wetenschappelijke wiskunderichting in de derde graad.

De leerlingen van 3 WET en 3 SPW onderzoeken enkele fysische en chemische verschijnselen met stoffen uit het dagelijkse leven, zoals melk, azijn, kaarsvet en suiker. Je kijkt plots met héél andere ogen naar je ontbijt of een romantisch etentje...

21 april 2022

Wetenschappen-wiskunde

Onderbouw jij je wetenschappelijke inzichten graag met fundamentele wiskunde, dan is Wetenschappen-Wiskunde in de 3de graad jouw studierichting.

 

Meer info over deze studierichting

Sportwetenschappen

Trek je graag de sportieve kaart en verdiep je liever je wetenschappelijke kennis in functie van sport en beweging? Dan kies je voor Sportwetenschappen in de derde graad.

 

Meer info over deze studierichting

Welzijnswetenschappen

Zet je je wetenschappelijke kennis graag in voor mens en gezondheid, dan is Welzijnswetenschappen in onze derde graad een prima idee.

 

Meer info over deze studierichting