Skip to main content

2de graad - finaliteit doorstroom

Technologische wetenschappen

STEM

Deze uitgesproken STEM-richting combineert wiskunde, wetenschappen en technologie. Deze studierichting is uniek in Malle!

ICT

Computers zijn je favoriete hulpmiddelen om jouw logisch denkvermogen om te zetten naar werkende computerprogramma's.

Word ontdekker

Je bedenkt en ontwerpt. Je maakt en geeft vorm. Je bouwstenen daarvoor zijn techniek en wetenschap, met een klemtoon op elektronica.

Technologische wetenschappen is een studierichting die op het lijf geschreven is van leerlingen met een brede algemene interesse maar met een boontje voor wiskunde, wetenschappen en technologie (STEM). Hier werk je niet alleen met je hoofd, maar ga je ook aan de slag met toepassingen in technologische projecten.

Je aanleg voor logisch en algoritmisch denken wordt aangescherpt, zodat je vaardigheden ontwikkelt om met behulp van ICT-middelen nieuwe dingen te ontwikkelen. Het is ontzettend stimulerend om iets in werking te zien wat je zelf hebt bedacht!

Deze studierichting bereidt in onze school vooral voor op de studierichting Informatie- en communicatiewetenschappen in de derde graad.

Waterraket

Iets om zelf thuis te proberen: de leerlingen van 3 TW bouwen een waterraket, doen metingen en berekenen de maximale hoogte en de drijfkracht bij het vertrek.

18 februari 2022

Onderzoeksopdracht 4TW

Wat zeg je? Is fysica saai?? Niet als je onze leerlingen van 4 Technologische Wetenschappen mag geloven. Kijk tot wat een onderzoeksopdracht elektromagnetisme kan leiden!

10 oktober 2022

De leerlingen van 3 TW (technologische wetenschappen) experimenteren tijdens het labo elektriciteit met serie- en parallelschakelingen. De wetten van Joule en Ohm in de praktijk gebracht. De leerlingen waren er ... euh ... gloeiend bij.

9 mei 2023

Vak

3de jaar

4de jaar

Levensbeschouwelijke vakken

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Frans

3

3

Engels

3

3

Geschiedenis

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Wiskunde

5

5

Biologie

1

1

Chemie

1

1

Toegepaste informatica

1

Artistieke expressie

1

Gevorderde fysica

1

1

Gevorderde fysica: Elektriciteit en elektronica

2

2

Gevorderde fysica: Mechanica

1

1

Algoritmen & Programmeren

1

STEM lab

2

1

Mentor

1

1

Atheneum Malle 2de graad Technologische wetenschappen

WISKUNDE

In deze studierichting krijg je steeds een pakket van 5 lesuren wiskunde om je optimaal voor te bereiden op een sterke wetenschappelijke wiskunderichting in de derde graad.

Informatica- en Communicatie­wetenschappen

Deze studierichting bereidt je rechtstreeks voor op de studierichting Informatie- en Communicatie­­­wetenschappen in de derde graad.

 

Meer info over deze studierichting

Applicatie- en databeheer

Wil je liever wat praktischer aan de slag met je inzichten in ICT? Dan is de studierichting Informatie- en Communicatie­­­wetenschappen in de derde graad wellicht je ding.

 

Meer info over deze studierichting