Skip to main content

Welkom op Atheneum Malle

Atheneum Malle is een middelbare school, midden in het groen gelegen, halfweg tussen Turnhout en Antwerpen. Wij bieden een hele waaier aan studierichtingen, zowel voor ASO, TSO als BSO. Daarbij besteden we veel aandacht aan nieuwe manieren van leren die motivatie en zelfstandigheid bevorderen. Woon je in Malle, Beerse, Lille, Zandhoven, Zoersel, Schilde, Brecht, Rijkevorsel, ... en ben je op zoek naar een secundaire school waar het er écht anders aan toe gaat? Dan ben je hier aan het goede adres.

Infoavond 1ste graad

Graag stellen wij onze vernieuwende aanpak voor aan leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar en hun ouders. Wat maakt studeren aan Atheneum Malle zo uniek? Hoe zetten wij jou op weg naar zelfstandigheid? En is de unieke Didasco leermethode misschien wel iets voor jou? 

We leggen het je graag uit en geven antwoord op al je vragen op onze online infoavond op dinsdagavond 8 februari, ofwel tijdens een infoavond op onze school op donderdagavond 17 februari.

Atheneum Malle Infoavond 1ste graad
Atheneum Malle openklasdag

Openklasdag

Hoe leer je een middelbare school het best kennen? Door er enkele lessen te gaan volgen natuurlijk. En die kans bieden we je graag.

Gedurende een zaterdagvoormiddag kan je proeven van enkele typische lessen van de middelbare school. Zo ervaar je hoe wij te werk gaan.

En terwijl jij met onze gedreven leerkrachten kennis maakt tijdens die proeflesjes, krijgen je ouders een rondleiding op onze school en een woordje uitleg van onze directeur. 

Lijkt het je wat? Schrijf dan als de bliksem in!

Rodeneuzendag

Zelden maakt ze veel tamtam
maar ze is wél onze favoriete sidekick sam
De toeverlaat van zowel de boekenvreters,
handige Harry's als eeuwige betweters
is onze fantastische mevrouw Elsie Peeters!

26 november 2021

Atheneum Malle rodeneuzendag mevrouw Peeters is onze Sidekick Sam

Vernieuwd 3de jaar

Vanaf dit schooljaar verandert het derde jaar drastisch. We bieden een hele waaier van gloednieuwe studierichtingen aan. We helpen jou graag bij jouw keuze.

Ontdek hier ons vernieuwde derde jaar

Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.

We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.

Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.

Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Atheneum Malle leerlingen heten je welkom

De afgelopen twee schooljaren vernieuwden we onze eerste graad. Daarin staan persoonlijke begeleiding, zelfstandig leren en werken op eigen niveau en tempo centraal. We bieden een brede basisvorming aan met ruimte voor ieders talent en interesse. In het tweede jaar kies je uit een ruim aanbod aan basisopties, waaronder ook sport. 

Die vernieuwende aanpak trekken we vanaf 1 september 2021 door naar het derde jaar in een breed aanbod van studierichtingen, zowel voor ASO, TSO als BSO. Maar welke keuze je ook maakt: in Atheneum Malle neem je je eigen leerproces in handen om te groeien naar zelfstandigheid.

Inschrijven voor het schooljaar 2021-2022

Inschrijven op onze school kan na telefonische afspraak tijdens de schooluren: 03/312.39.11.