Skip to main content

Welkom op Atheneum Malle

Atheneum Malle is een middelbare school, midden in het groen gelegen, halfweg tussen Turnhout en Antwerpen. Wij bieden een hele waaier aan studierichtingen van arbeidsmarkt- tot doorstroomfinaliteit. Daarbij besteden we veel aandacht aan nieuwe manieren van leren die motivatie en zelfstandigheid bevorderen. Woon je in Malle, Beerse, Lille, Zandhoven, Zoersel, Schilde, Brecht, Rijkevorsel, ... en ben je op zoek naar een secundaire school waar het er écht anders aan toe gaat? Dan ben je hier aan het goede adres.

Atheneum Malle schoolquiz GWP Parijs

Schoolquiz 23 februari 2024

Naar jaarlijkse traditie organiseren wij ook dit jaar weer een schoolquiz, ten voordele van de GWP Amsterdam (de buitenlandse reis) van onze vierdejaars.

Dit niet te missen evenement vindt plaats op vrijdag 23 februari 2024 in de refter van het Atheneum Malle. We vragen om aanwezig te zijn om 19:45. De eerste vraag schalt om 20 u door de speakers.

De ploegen mogen uit maximaal 5 volwassenen bestaan, of 6 indien het om allemaal tieners gaat. Deelname kost slechts 20 euro per ploeg, te betalen op de avond zelf. De quiz is haalbaar voor iedereen, jong en oud.

Kom kennismaken met onze school

Kom kennis maken met ons uitgebreide studieaanbod. Stel vragen aan vakleerkrachten en leerlingen van onze school. En ontdek met eigen ogen waarom Atheneum Malle zo'n warm nest is. Noteer alvast deze datums in je agenda:

Atheneum Malle Infoavond 2de en 3de graad
Atheneum Malle sterke leerlingen

Sterk in uitdaging

Atheneum Malle zorgt er voor dat sterkere leerlingen de juiste uitdaging krijgen die zij nodig hebben om zich maximaal te ontplooien. Dat doen we onder meer door differentiatie naar boven, klasexterne werking of versnellen.

Differentiatie naar boven betekent dat sommige leerstof geschrapt wordt en er andere uitdagende oefeningen aangeboden worden. Zo kreeg Laime een verrijkingsproject aangeboden nadat ze alle doelstellingen voor Nederlands had bereikt.

Bij een klasexterne werking werk je tijdens de schooltijd zelfstandig aan een eigen leertraject. Op die manier leerde Kiana van Organisatie & Logistiek Duits, hoewel dit vak normaal niet in haar studierichting gegeven wordt. Extra uitdaging is in Atheneum Malle zeker niet enkel voorbehouden voor leerlingen in de doorstroomrichtingen!

Meer- en hoogbegaafde leerlingen bieden we na overleg met de klassenraad aanpassingen in het lesprogramma aan om sneller te groeien. Versnellen voor een of meerdere vakken of zelfs een jaarversnelling behoren tot de mogelijkheden. Sam voltooide met succes zijn volledige derde graad Latijn-wiskunde in één schooljaar tijd.

Hoe dan ook dagen we je uit om jouw talenten, capaciteiten en creativiteit optimaal aan te spreken en verder te ontwikkelen.

Inschrijven

Eerstejaars leerlingen voor het schooljaar 2024-2025 kunnen digitaal aanmelden voor onze school vanaf 25 maart 2024. Inschrijven voor andere leerjaren kan later pas.

Alle informatie over inschrijven in onze fijne school voor het lopende schooljaar:

Atheneum Malle inschrijven voor de eerste graad

De afgelopen schooljaren vernieuwden we onze eerste en tweede graad. Daarin staan persoonlijke begeleiding, zelfstandig leren en werken op eigen niveau en tempo centraal. We bieden een brede basisvorming aan met ruimte voor ieders talent en interesse. In het tweede jaar kies je uit een ruim aanbod aan basisopties, waaronder ook sport. In het derde jaar kies je een studierichting op jouw maat. 

Die vernieuwende aanpak trekken we vanaf 1 september 2023 door naar het vijfde jaar in een breed aanbod van studierichtingen. Welke keuze je ook maakt: in Atheneum Malle neem je je eigen leerproces in handen om te groeien naar zelfstandigheid.

Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.

We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.

Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.

Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Atheneum Malle leerlingen heten je welkom