Skip to main content

Welkom op Atheneum Malle

Atheneum Malle is een middelbare school, midden in het groen gelegen, halfweg tussen Turnhout en Antwerpen. Wij bieden een hele waaier aan studierichtingen, zowel voor ASO, TSO als BSO. Daarbij besteden we veel aandacht aan nieuwe manieren van leren die motivatie en zelfstandigheid bevorderen. Woon je in Malle, Beerse, Lille, Zandhoven, Zoersel, Schilde, Brecht, Rijkevorsel, ... en ben je op zoek naar een secundaire school waar het er écht anders aan toe gaat? Dan ben je hier aan het goede adres.

Inschrijven

U kan vanaf nu uw aanvraag tot inschrijving voor het schooljaar 2023-2024 indienen, voor alle leerjaren en studierichtingen. Ouders die over een ticket van het aanmeldingssysteem beschikken, vullen dit formulier eveneens in. Meer instructies om je inschrijving definitief te maken, vind je in de bevestigingsmail die je ontvangt nadat je het formulier hebt ingevuld.

Atheneum Malle inschrijven voor de tweede en derde graad
Atheneum Malle Infoavond 2de en 3de graad

Kom kennismaken met onze school

Kom kennis maken met ons uitgebreide studieaanbod. Stel vragen aan vakleerkrachten en leerlingen van onze school. En ontdek met eigen ogen waarom Atheneum Malle zo'n warm nest is. Noteer alvast de algemene infoavond op dinsdag 16 mei om 19 u in je agenda. Inschrijven kan hier.

Atheneum Malle Red Robotegem

2 Didasco wint goud!

Dat er straf volk rondloopt in Atheneum Malle wisten we al langer. Maar de leerlingen van 2 Didasco gaan nog een stapje verder. Het team De Coole Kikkers won de eerste prijs voor de Red Robotegem-wedstrijd van de RoboCup Junior in Technopolis. Knap gedaan, jongens!

De afgelopen schooljaren vernieuwden we onze eerste en tweede graad. Daarin staan persoonlijke begeleiding, zelfstandig leren en werken op eigen niveau en tempo centraal. We bieden een brede basisvorming aan met ruimte voor ieders talent en interesse. In het tweede jaar kies je uit een ruim aanbod aan basisopties, waaronder ook sport. In het derde jaar kies je een studierichting op jouw maat. 

Die vernieuwende aanpak trekken we vanaf 1 september 2023 door naar het vijfde jaar in een breed aanbod van studierichtingen. Welke keuze je ook maakt: in Atheneum Malle neem je je eigen leerproces in handen om te groeien naar zelfstandigheid.

Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.

We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.

Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.

Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Atheneum Malle leerlingen heten je welkom