Skip to main content

3de graad BSO

7de specialisatiejaar
Thuis- en bejaardenzorg
Zorgkundige

Hart voor zorg

Als zorgkundige ben je geduldig en deskundig. Maar vooral: je legt er je hart in. Elke dag opnieuw.

Verder studeren

De lessen zijn erg praktijkgericht, maar je wordt tegelijk ook voorbereid om eventueel verder te studeren.

Superheld

De coronacrisis toont aan hoe essentieel de zorg is in onze maatschappij. Word jij ook zo'n zorgheld? Dan is dit specialisatiejaar alvast een goede start.

In dit zevende specialisatiejaar focussen we volledig op de ouderenzorg. Tijdens de lessen op school word je voorbereid op specifieke zorgtaken in rust- en verzorgingstehuizen en in de thuiszorg. Maar je krijgt tegelijk ook de nodige inhoudelijke basis mee om eventueel verder te studeren.

In de zorgsector werk je nooit alleen. In ruime praktijkstages leer je meedraaien in een zorgteam in een rust- en verzorgingstehuis of in de thuiszorg. Die stages verlopen alternerend met les op school: gedurende vier weken steek je drie dagen per week de handen uit de mouwen op stage. De volgende vier weken ben je dan voltijds op school. In december en in juni volg je bovendien telkens twee weken aansluitende blokstage.

 • Aan het werk

  Je komt als zorgkundige terecht in rust- en verzorgingstehuizen of in de thuiszorg. Je draait mee in een deskundig zorgteam.

 • Je eigen baas

  De lessen Ondernemerschap & Ondernemingszin geven je een stevige basis in bedrijfskunde zodat je later makkelijker in een zelfstandige activiteit aan de slag kan.

 • Stage

  Tijdens de uitgebreide stages krijg je steeds meer eigen verantwoordelijkheid in de zorgtaken en word je begeleid naar zelfstandig functioneren in een zorgteam.

 • Samen op reis

  Tijdens de lessen PAV organiseer je met je klas je eigen GWP-reis helemaal zelf. De laatste keer trok het 7de jaar naar het zonnige Kroatië.

GWP7 in Kroatië

De leerlingen van het 7de jaar organiseerden hun eigen GWP-reis naar het zonnige Kroatië en ontdekten daar een prachtig stukje van een heel ander soort Europa.

2 tot 7 mei 2022

Vak

Lesuren per week

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken

6

Engels

2

Verzorging

3

Huishoudkunde

2

Opvoedkunde

3

Stage

12

Verpeegkunde

Verder studeren na het 7de specialisatiejaar Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige is mogelijk. In dat geval ligt een opleiding tot verpleegkundige het meest voor de hand.