Skip to main content

3de graad BSO

7de specialisatiejaar
Office assistant

Virtueel écht

In ons virtueel kantoor spelen wij geen bedrijf na, we zijn een bedrijf!

Tot in de puntjes

Nauwkeurigheid en detail zijn je tweede natuur. Je wil de puntjes op de i, want alleen het beste is goed genoeg.

Goed gesproken!

Goede communicatie is erg belangrijk. Daarom zetten we sterk in op zakelijke communicatie, zowel in het Nederlands als het Frans en Engels.

We richten in deze studierichting een virtueel bedrijf op dat we runnen als een echt bedrijf, ingedeeld in verschillende afdelingen: aankoop, verkoop, administratie, expeditie en boekhouding. Elke leerling heeft andere verantwoordelijkheden binnen dit bedrijf zodat samenwerking ontzettend belangrijk is.

Het virtueel bedrijf heeft een zelfgemaakte website met webshop. Klanten en leveranciers kunnen ons via mail bereiken of ons telefonisch contacteren. Computerkennis en sociale vaardigheden zijn heel belangrijk en worden een heel schooljaar volop verbeterd.

Tweemaal per schooljaar nemen we met ons virtueel bedrijf deel aan een beurs waarbij aankoop- en verkoopgesprekken in het Nederlands, Engels en Frans worden ingeoefend.

 • Aan het werk

  Je kan aan de slag in een brede waaier van jobs: van administratief medewerker tot magazijnier of verkoper. 

 • Je eigen baas

  Door je opleiding in economie en boekhouding krijg je een stevige basis in bedrijfskunde zodat je later makkelijker in een zelfstandige activiteit aan de slag kan.

 • Stage

  Gedurende twee schooldagen per week doorloop je een stage op de administratieve diensten van een bedrijf of een openbaar bestuur.

 • Samen op reis

  Tijdens de lessen PAV organiseer je met je klas je eigen GWP-reis helemaal zelf. De laatste keer trok het 7de jaar naar het zonnige Kroatië.

7 OFF op de beurs

Onze leerlingen van 7 OFF trokken naar de beurs van virtuele bedrijven in Ninove. Ze oefenden verkoopsgesprekken in het Nederlands en zelfs in het Frans. De bestellingen stroomden vlot binnen! Een TOP-team!

18 november 2022

GWP7 in Kroatië

De leerlingen van het 7de jaar organiseerden hun eigen GWP-reis naar het zonnige Kroatië en ontdekten daar een prachtig stukje van een heel ander soort Europa.

2 tot 7 mei 2022

Vak

Lesuren per week

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken

6

Engels

2

Kantoorsimulatie met integratie van:

8

Stage

12